Prezumtia de vinovatie.

Azi am inceput sa rad de unul singur in birou si incepuse lumea sa se uite la mine. Sa va spun de ce, si sa va dati seama cat de ciudata a fost faza – chiar aseara vorbeam despre un subiect peste care am dat azi din intamplare pe un blog si am folosit aceeasi expresie:

Prezumtia de vinovatie – ideea principala – tu o iei de la altu, o va lua si altu de la tine.

cheating-is-a-choice-not-a-mistakeExpresia cu “Lupu-si schimba paru, da’ naravu ba” s-ar potrivi – O intalnesti pe tipa, ea e combinata cu unu, faci cum faci si-o aburesti sa fie a ta. Nu te gandesti la faptul ca ti s-ar putea intampla si tie la fel, cel putin nu te gandesti din prima zi, sau din a doua noapte – decat daca esti paranoic. Rau.

Nu intotdeauna trecutul se repeta.

In trading avem o teorie care se bazeaza pe grafice (Technical Analysis): exista anumite pattern-uri care-ti “spun” ca pretul “se pregateste” sa urce (sau sa cobore, in functie de pattern). Si lumea actioneaza in consecinta. Adica daca in 95% de cazuri in trecut pretul a crescut in urma patternului acela, ai sanse mari sa se intample la fel. Nu fac nicio comparatie, just sayin’.

Dar eu nu vreau sa ma refer la ideea asta, ca tu te gandesti ca ea se va purta cu tine cum s-a purtat cu altii pana a dat de tine.

Nu. Eu ma refer la faptul ca tu te gandesti ca ea se va purta cu tine cum s-au purtat multe alte tipe pe care le-ai….cunoscut 😉 inainte sa o intalnesti pe ea, cu tipii cu care erau impreuna. (Nu, chiar nu puteam s-o zic intr-un mod mai complicat)

Bineinteles ca fiecare femeie are personalitatea ei, si ca e ca si cum ai compara mere cu pere (sau Roxane cu Mihaele), dar daca din 10 tipe care le-ai cunoscut, 8 au ars-o dubios in timp ce erau intr-o relatie, sunt sanse mai mari ca a 11-a tipa sa fie ca cele 8, si nu ca celelalte 2.
Si aici nu discutam de tipele care sunt intr-o relatie de ceva timp si ceva nu merge, sau printu pe cal alb s-a transformat intr-un ordinar. Nu. Vorbim de tipele care sunt intr-o relatie in care le este oke, dar fuck ce vor ele, cand vor ele, pentru ca pot. Sau cum era faimoasa reclama, pentru ca merita.

Poate va intrebati de ce ar face cineva asa ceva (sigur nu va intrebati, just go with me). Poate:

  • pentru ca i se rupe de tipu cu care e momentan
  • pentru ca a iesit in oras cu fetele, s-au ametit umpic si 2 tipi draguti vin la ele si le-ntreaba daca au tragaci, ca au ei restu, si one thing led to another
  • pentru ca tipu pe care tocmai l-a vazut a dat-o peste cap si trebuie sa-l aiba, dar pentru ca tine asa de mult la tine si la ce e intre voi se gandeste de 2 ori inainte s-o faca si poate o sa se simta prost dupa
  • pentru ca s-a intalnit cu un prieten foarte bun cu care a avut o chestie mai demult (evident ca tu nu stii de chestia aia) si au iesit in club si dupa multe shoturi…si-au adus aminte de vremurile trecute
  • pentru ca… si fiecare e liber sa continue cu (s)experientele lui/ei

Evident ca nu e scopul tau sa-ti pui bete-n roate facand tot felul de scenarii si purtandu-te ca un maniac de fiecare data cand nu sunteti impreuna. Si cu siguranta ea va face oricum ce vrea: si daca o suni tu din 30 in 30 de minute si te panichezi daca nu raspunde la mesaj in urmatoarele 2 minute, si daca nu o stresezi si o lasi sa se simta bine.

Ceea ce face sau ce-ti spune ca face depinde doar caracterul ei si daca este una din cele 8, sau una din cele 2.

Advertisements

8 thoughts on “Prezumtia de vinovatie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s