Viteza, adrenalina si spirit de competitie..pe scurt, Romanian Superbike (RoSBK)

sbk2In weekend s-a desfasurat prima etapa din sezonul 2013 al RoSBK, sponsorizat de Dunlop, la Serres, in Grecia. In acest an sunt programate 8 etape, dintre care 3 in Romania – 2 la Motorpark Romania iar una pe MuresRing. Niciunul din circuite nu este finalizat, dar lucrarile sunt programate sa se incheie pana in vara – http://rosbk.ro/en/calendar. In campionat, riderii sunt impartiti in 5 categorii, in functie de materialul de concurs precum si de experienta:

  • Hobby
  • Rookies: 600cc si 1000cc
  • Supersport si Superbike

La Serres, 30 de grade, tzatziki, bere si caterinca. Dupa o iarna lunga, joi si vineri participantii au avut ocazia sa se (re)acomodeze cu circuitul, sa-si faca planul de bataie pentru zilele ce urmau dar si sa se relaxeze la finalul zilei la o bere alaturi de cei carora “le-au intors casca pe cap” pe pista.

Circuitul s-a prezentat intr-o forma mai proasta decat in anii precedenti – multe gropi, pietricele si un asfalt care se macina chiar si pe trasa ideala – iar conditiile deloc perfecte au facut si cateva victime – 5 cazaturi pe parcursul weekendului. Etapa a atras la start un numar mare de participanti, atat romani cat si din Ungaria, Bulgaria, Israel sau Grecia, iar cu exceptia celor care au in spate sponsori si o echipa tehnica, multi dintre participanti vin in principal pentru a-si lua doza de adrenalina si a se da cat mai la limita intr-un mediu safe – desi stim cu totii ca fiecare din cei prezenti si-ar dori cel putin sa urce pe podium 🙂

serres1

Nu putem spune ca au fost suprize prea mari in ceea ce-i priveste pe invingatori, la clasa 1000 Superbike cursa fiind castigata de unul din cei mai titrati rideri autohtoni, Ionut Mistode, in timp ce la clasa 600 Supersport s-a impus Petre Pop. Rezultatele complete si de la celelalte clase le puteti gasi aici (http://rosbk.ro/en/results/ranking/14) iar timpii de concurs de joi si pana duminica la urmatoarele doua linkuri:

Aveti aici o filmare onboard a unuia din participanti, care a fortat umpic nota intr-un viraj de dreapta incercand sa treaca de un concurrent, si a iesit in decor – http://www.youtube.com/watch?v=DR8LT7mJbVU

Avand in vedere ca am pomenit despre cele doua circuite de pe plan local, fac o mica paranteza:  

Motorpark Romania: langa Adancata, in apropiere de Bucuresti, cu o lungime de 4km si mai virajat decat cel de la Targu Mures.

plan-circuit-motor-park-adancata

Mures Ring: in apropiere de Targu Mures, cu o lungime de 3.5km, o linie dreapta de 1.1 km si 11 viraje.

muresring

Tin sa va spun ca Motorpark Romania era in plan pentru o cursa in RoSBK si la sfarsitul lui 2012 dar din motive lesne de inteles pentru noi romanii, nu s-a concretizat. Insa, le tinem pumnii celor ce ocupa de cele doua proiecte si speram sa fie gata in timp util.

In final, un weekend cat de cat reusit la Serres in care riderii au avut ocazia sa revina pe circuit si sa abuzeze de caii putere in conditii ideale, exceptie facand micile problemele cu covorul asfaltic. Sa speram ca lucrurile vor sta mai bine la urmatoarea etapa, ce va avea loc la Brno intre 29 si 30 Mai.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s